Міжкімнатні замки: вимоги і використання

Визначення виду міжкімнатних замків проводиться з урахуванням побажань до них і зовнішнім виглядом, оформленню. Єдиний стиль оформлення і використання одного металу створює гармонійне поєднання. Грамотний вибір замка, встановленого в двері між приміщеннями в будинку, покращує проживання в квартирі або власному будинку, дає безпеку.

Різновиди замків для міжкімнатних дверей

Магазини фурнітури пропонують безліч міжкімнатних замків з відмінностями параметрів, класифікуються за конструкцією, зовнішнім виглядом і методом монтажу, оформлення. Приміщення в будинку обладнуються врізними замками різних типів.

Встановлюваний методом врізки, замок буває з засувкою, ключем або додатковим фіксатором, смартлоки і магнітні. Кожен вид має особливості використання і установки, подальшої експлуатації.

Класифікація замків для міжкімнатних дверей:

  • Замки-клямки, прості за конструкцією і не викликають складнощів експлуатації, фіксують дверне полотно в закритому стані, не допускають самовільного відкривання дверей. Замки-клямки доступні за вартістю, діляться на варіанти з сполученої ручкою, яка призводить в дію запірний механізм, і без повідомлення з ручкою;
  • Фіксують під ключ міжкімнатні замки. У конструкції мають ключ, за допомогою якого виконується закріплення язичка замка в стані закривання. Бувають з замком, розташованому з двох сторін, і повертається ручкою, обладнаної засувкою. Використання таких замків на міжкімнатні двері не є частою практикою. Ставлять їх в приміщення, де обмежений доступ, є дороге обладнання або цінні речі;
  • Магнітні замки надійні, не мають труться в процесі використання деталей. Це забезпечує їх тривалу експлуатацію. Магнітні замки безшумні, щільно закривають і фіксують двері;
  • Замки для міжкімнатних дверей, обладнані фіксатором, встановлюються в кімнатах, де очікується обмеження доступу. У санвузлі, ванній кімнаті замки з фіксатором – правильний вибір для комфорту і зручності.

Вибрати замок для приміщень всередині будинку з успіхом – при зверненні до продавця з широким асортиментом і гарантією якості замикаючих пристроїв. Монтаж замків виконується фахівцями, нескладних моделей – самостійно при наявності навичок роботи.