Накладні замки: в чому їх перевага

Накладні замки відносяться до категорії найпростіших замикаючих пристроїв. Головна особливість і перевага такої конструкції – це можливість закріпити замок на внутрішній поверхні дверей без процедури врізки. Іншими словами, простий монтаж і зручність користування таким пристроєм очевидні.

Конструктивна особливість накладного замка в стандартній комплектації

Итак, накладной замок состоит из:

  • основного корпусу;
  • лицьової панелі;
  • замикаючого механізму;
  • комплекту ключів.

Щоб мати повне уявлення про систему накладного замку, необхідно проаналізувати його основні переваги та недоліки.

Накладний замок і плюси його використання

  • Проста конструкція такого замикаючого пристрою забезпечує досить тривалий термін його експлуатації. Потрібно лише дотримуватися нехитрих умови його грамотного використання. У разі поломки такий замок легко піддається ремонту і відновленню його псуванню.
  • Високий показник захисту двері від злому безпосередньо залежить від якості самого замку, а також від його правильної установки. Для досягнення максимально ефективного дії пристрою, слід купувати тільки якісні моделі від перевірених виробників. Монтаж замка краще довірити досвідченому фахівцеві. Особливу увагу при виборі накладного замка фахівці рекомендують приділити сучасним моделям накладних пристроїв з електромеханічним варіантом запірного механізму.
  • Монтаж накладного замка не знижує експлуатаційних якостей дверного полотна, так як завдає мінімальної шкоди поверхні двері. Збереження цілісності двері гарантована особливістю монтажу накладної конструкції. Для установки замку просверливается один наскрізний отвір. До того ж демонтувати такий пристрій не складає ніяких труднощів.
  • Встановити на двері накладної замок можливо і власними силами. Однак основні вимоги щодо його монтажу дотримуватися все-таки необхідно.

Зрозуміло, як і у будь-якого іншого виробу, у накладного замку також є недоліки. Їх не дуже багато, однак для повного опису продукції, наявність таких все ж слід мати на увазі.

Накладні замки і мінуси їх використання

  • Найбільша ефективність накладних замків спостерігається лише в разі відкриття дверей назовні. Якщо двері відкриваються всередину квартири, то існує велика ймовірність її вибити. В цьому випадку накладна конструкція виходить з ладу разом з дверима. Тому досвідчені майстри рекомендують встановлювати два різних за принципом дії варіанту замкових механізмів.
  • Визначальне значення при виборі накладного замка має сторона його розміщення. Для зручності вибору моделі виробники зазвичай маркують товар відповідними буквами: Л і П.

Самостійно розібратися в цьому легко: замок встановлюється зліва, якщо дверні петлі праворуч, і навпаки.

Накладні замки та їх різновиди

Замок з циліндровим механізмом є найпопулярнішим серед інших.

Переваги такого пристрою:

  • невисока вартість;
  • надійність;
  • можливість ремонту.

Сувальдний варіант механізму відрізняється високим показником надійності, міцності і взломостойкости.

Накладний замок з штифтовим механізмом відкривається за допомогою ключа, який вставляється в отвір, змушуючи одним натисканням, без повороту, відводити засув.

Електромеханічний замок – це сучасний варіант накладних замків. Останнім часом пробрели помітну популярність завдяки своїм унікальним експлуатаційними властивостями.

Накладний електронний замок може відкриватися різними способами: за допомогою спеціального брелока або мобільного телефону. Такий механізм забезпечується автономним живленням і гарантує високий рівень надійності.